tiistai 9. syyskuuta 2014

-aamupala Istanbulin kattojen yllä-

Ensimmäisenä päivänä Istanbulissa päätimme lähteä pikkuveljeni ja äitini kanssa käymään Kapalıçarşıssa eli Grand Bazaarissa. Koska siellä kiertely vaatii veronsa ja siihen tuhlaantuu yleensä useampi tunti, päätimme myös aloittaa aamun käymällä ensin kunnon aamupalalla Galata tornin lähettyvillä sijaitsevassa Konak kahvilassa.







Kyseisen kahvilan hintataso on todella korkea verrattuna perus kahviloihin, maksoimme kolmen hengen syötävistä ja juotavista yhteensä noin 80 liiraa eli noin 30 euroa. Toki eihän Suomessa 10 euron aamupala ole kallis sinänsä, mutta Turkin hintatasoon verrattuna se on. Ruoka on kyllä hyvää, ei moitteita siihen suuntaan, mutta ruokaakin enemmän suosittelen paikkaa nimenomaan vain ja ainoastaan näköalansa puolesta. Voi pojat mitkä näkymät! Kahvila sijaitsee kesäisin ainoastaan kattoterassilla, jossa voit nautiskella teetä samalla kun ihailet näkymiä Istanbulin yllä.







Vaikka hintojensa puolesta täällä ei ihan viikoittain viitsikään käydä, niin ehdottomasti haluan piipahtaa aina vähintäänkin kerran kun olen käymässä Istanbulissa. Toinen suosikkini taas sijaitsee Bosporin rannalla, ja sielläkin itse asiassa ehdin käydä viime reissuni aikana, joten varmasti kerron siitäkin tarkemmin. Näköjään aika ruokapainoitteisia nämä minun reissuni? 








Täällä voi hyvin vierähtää tunti tai pari istuskellessa, eikä ajankulua edes huomaa. Itse tilasin syötäväksi sahanda yumurtaa eli paistettuja kananmunia sekä juotavaksi limonataa eli limonaadia. Jostain kumman syystä en ole moneen vuoteen nähnyt Suomessa ollenkaan myytävän limonaadia missään, mutta Turkissa tätä on kesäisin saatavilla melkein jokaisessa kahvilassa ja ravintolassa. Suosittelisin jokaista maistamaan tätä ainakin kerran, ei purkissa myytäviä valmislimonaadeja vaan nimenomaan näitä itse tehtyjä. Yleensä sekaan heitetään muutama mintunlehti antamaan vähän makua, ja voilà!








Tältä siis näytti ensimmäisen päivämme aamupala Istanbulin kattojen yllä. Voin kertoa, että en meinannut saada tarpeekseni maisemien ihailusta, suorastaan imin itseeni Istanbulia minkä ehdin. Täytyy sanoa, että tämä oli täydellinen aloitus mukavalle päivällemme joka siis jatkui Grand Bazaarin käytäviä pitkin seikkaillessa. Kaiholla nyt katselen näitä kuvia, onneksi ei enää kauaa niin pääsen taas takaisin näihin maisemiin.



2 kommenttia:

  1. Onpa kivanoloinen blogi ja ihanat maisemat. Tuolla en ole käynytkään, pitäisipä joskus vaikka vieraiden kanssa piipahtaa. Täällä Istanbulissa ei kyllä ihan heti hienot ravintolat lopu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla! Ehdottomasti kannattaa käydä, yksi ehdottomia suosikkejani, vaikka niin kuin sanoitkin niin Istanbulista ei hienot ravintolat ihan heti lopukaan. :) Täytyykin tulla vastavierailulle omaan blogiisi, näin äkkiä vilkaistuna vaikutti todella mielenkiintoiselta, ja Istanbul nyt aina vie mennessään. :)

      Poista

Antakaa ajatuksen virrata, pistäkää kommenttia tulemaan!

Yorumlarınızı saklamayın, düşüncelerinizi yazıya dökün!